دوشنبه, 25 تير 1397
عنوان : شورای تحقیقات كشاورزی با محوریت ارائه گزارش عملكرد پایان سال معاونان سازمان برگزارشد
 ۱۳۹۶/۱۲/۲۱

شورای تحقیقات کشاورزی با محوریت ارائه گزارش  عملکرد پایان سال  معاونان سازمان برگزارشد

جلسه شورای تحقیقات کشاورزی  با حضور دکتر اسکندر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر غلامحسین طهماسبی قائم مقام سازمان، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر زارع فیض آبادی معاون توسعه مديريت و منابع انساني، دکتر حميد كهرام معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي، روسای موسسه های تحقیقاتی و دفاتر ستادی، حجت الاسلام و المسلمین میرزایی کارشناس امور فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه، دکتر  ارژنگ جوادی دبیر شورای تحقیقات کشاورزی شنبه 19 اسفند ماه سال جاری در سالن اندیشه سازمان برگزار شد. در این نشست موضوعات مهمی از قبیل ضرورت شناخت همایش های علمی واقعی از تقلبی، تحلیلی بر یازده جلسه شورای تحقیقات کشاورزی در سال 96 ، ارائه گزارش عملکرد معاونت های پژوهش و فناوری، برنامه ريزي و امور اقتصادي، آموزش، مدیریت و توسعه منابع انسانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین میرزایی کارشناس امور فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه در سازمان در بیانات خود ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) مطالبی را در خصوص بزرگداشت شخصیت آن بانوی گرامی اسلام و مقام و منزلت وی در نزد خدای تبارک و تعالی عنوان داشت. وی یکتاپرستی و استقامت بر ارزشها را از شاخص ترین ویژگی سیره زندگی حضرت فاطمه (س) دانست و ضرورت پیروی از سبک زندگی بزرگان دین را برای مدیران جامعه اسلامی یادآور شد.

دکتر زند رئیس سازمان ضمن تبریک به مناسبت میلاد فرخنده حضرت فاطمه (س) با اشاره به انتخاب 4 تن از اعضای هیأت علمی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی از مجموع 6 برگزیده "چهارمین دوره معرفی مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی از سوی فرهنگستان علوم"،این رویداد را از افتخارات سازمان توصیف کرد و خاطر نشان ساخت ارج نهادن به افتخارات علمی از جمله هدف گذاری های مهم سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است. وی هم چنین با بیان این مطلب که 20 درصد از طرح های پذیرفته شده در جشنواره بین المللی خوارزمی اخیر متعلق به محققان سازمان بوده است،  آن را افتخار دیگری برای سازمان دانست و بیان داشت موفقیت محققان سازمان در عرصه های متنوع علمی بیانگر آن است که  ما ظرفیت های بالقوه فراوانی برای  درخشیدن در عرصه های رقابتی ملی و بین المللی  در اختیار داریم که لازم است روسای موسسه های تحقیقاتی با حمایت از محققان توانمند زیر مجموعه خود، امکان راهیابی طرح های برجسته به این جشنواره ها را   هموار کنند.

دکتر مظفري مشاور معاون وزیر و مدير كل دفتر ارتباطات علمي و همكاريهاي بين المللي با مطرح نمودن گزارشی تحت عنوان "آینده همایش های علمی" از  افزایش فراوانی شرکت هایی که صرفا برای درآمدزایی اقدام به برگزاری همایش های علمی جعلی می نمایند خبر داد و آن را از مشکلات نوظهور اخیر در جامعه جهانی دانست. وی صرفه جویی در زمان و هزینه را از جمله دستاوردهای مهم حضور در کنفرانس های علمی برای محققان برشمرد که برای بهره مندی از دستاوردهای اعزام به کنگره های بین المللی، لازم است همکاران سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با افزایش اطلاعات خود، همایش های واقعی علمی را از همایش های جعلی و تقلبی تمیز داده و تنها برای اعزام به کنفرانس هایی هزینه نمایند که از اعتبار و اصالت کافی برخورداراست. دکتر مظفری هم چنین در ادامه سخنان خود ویژگی هایی از کنفرانس های بی محتوایی که با تبلیغات وسیع  محققان را به خود جذب کرده و آن را به جای همایش علمی به آنان تحمیل می کنند برشمرد که به طور خلاصه می توان به مواردی از قبیل دربرگیری دامنه متنوعی از موضوعات علمی از تمامی رشته ها و گرایش ها، وعده چاپ مقالات در ژورنال های معتبر علمی، عدم ارائه گزارش از کمیته های علمی و فنی برگزار کننده، تغییر مکرر تاریخ برگزاری همایش و ارائه پیشنهاد های جذاب گردشگری و غیره اشاره کرد. وی هم چنین از روسای موسسه ها خواست با احصای همایش های علمی معتبر، محققان زیر مجموعه خود را برای حضور در کنفرانس های معتبری که منجر به ایجاد ارزش واقعی برای ارتقای علمی آنان و انتقال ایده و تکنولوژی به بدنه تحقیقاتی کشاورزی کشور می شود یاری دهند.

دکتر ارژنگ جوادی دبیر شورای تحقیقات ضمن ارائه تحلیلی  از کیفیت برگزاری شورای تحقیقات کشاورزی در سال 1396 ، شورای تحقیقات کشاورزی سال جاری  را  از حیث حجم مصوبات و برگزاری یازده جلسه مستمر در تاریخ ادوار شورای تات بی نظیر توصیف کرد و بیان داشت در سال جاری شورای تحقیقات کشاورزی ستاد سازمان 64 مصوبه داشته است که  74 درصد آن به  طور کامل اجرایی شده  و 32 درصد در دست اجرا  و تنها  4/6 درصد از آن اجرایی نشده است.

دکتر بصام معاون آموزش سازمان ضمن بیان این مطلب که در سال جاری به آموزش بهره برداران توجه ویژه ای شده است، به ارائه گزارش جامعی از عملکرد معاونت آموزش در زیر بخش های مربوطه در سال جاری پرداخت. وی هم چنین بیان داشت که  سرانه آموزش بهره برداران از میزان 60 دقیقه به ازای هر نفر در سال 90  به 260 دقیقه به ازای هر نفر در سال 96 افزایش یافته است و هم چنین ارائه آموزش های مهارتی و توانمندسازی کارشناسان مروجان پهنه  از جمله فعالیت های شاخص این معاونت در سال جاری بوده است که به تفصیل بدان پرداخته شد.

دکتر حمید کهرام معاون برنامه ريزي و امور اقتصادي ضمن مهم برشمردن رویکرد این معاونت در اقتصادی نمودن فعالیت های پژوهشی موسسه های تحقیقاتی زیر مجموعه سازمان، بودجه ریزی بر مبنای عملکرد را از فعالیت های شاخص در دست اجرا برشمرد و گزارش جامعی از  اقدام های صورت گرفته در این معاونت ارائه کرد.

دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری با اشاره به اهم رویکردهای این معاونت در زمینه خروجی محور کردن تحقیقات، به تشریح فعالیت های انجام شده سال جاری در دفاتر امور فناوری ، امور پژوهشی، مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی و همکاری های علمی و ارتباطات بین المللی پرداخت و جامع نگری و اثربخشی را دومولفه مهم اقدام های صورت گرفته در این راستا برشمرد.

دکتر احمد زارع فیض آبادی معاون توسعه مديريت و منابع انساني ضمن ارائه گزارشی از عملکرد دفاتر امور مالی، امور حقوقی، نیروی انسانی و پشتیبانی بر لزوم چابک سازی و ارتقای اثربخشی بدنه نیروی انسانی  در 6 حوزه ماموریتی سازمان تاکید کرد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی