دوشنبه, 2 بهمن 1396
عنوان : بازدید رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و هیات همراه از مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی كردستان
 ۱۳۹۶/۰۱/۳۱

بازدید  رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و هیات همراه از مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی كردستان

روز چهارشنبه 30 فرودين ماه سال 1396،  دكتر اسکندر زند ، معاون  وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي به همراه  آقایان : دکتر نجفیان ( رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر) ،  دکتر رضایی ( رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی )، دکتر موسوی ( مسئول هماهنگی امور مراکز تحقیقاتی، آموزشی و مدیریت ترویج استانها در سازمان تحقیقات)  و  دکتر صادقیان مطهر ( نماینده ایکاردا در ایران ) از مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي كردستان بازديد نموده  و در مراسمی که به منظور استقبال از ایشان ترتیب داده شده بود شرکت کردند.

مراسم یاد شده در سالن اجتماعات معاونت آموزش مرکز راس ساعت 9 صبح روز چهارشنبه  برگزار گردید و کلیه مسئولین و همکاران شاغل در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان  کردستان ، در این مراسم شرکت داشتند.

در ابتداي مراسم كه با تلاوتي آياتي چند از كلام الله مجيد و پخش سرود ملی جمهوري اسلامي آغاز شد ، ابتدا  آقاي دکتر سدري ( رئيس مركز تحقيقات و آموزش كردستان) ضمن خوشآمدگويي و اظهار خوشحالي از سفر آقاي دكتر زند و هيات همراه به كردستان، با ارائه گزارشی  تصويري  و مبسوط  به بيان وضعيت مركز در تمامی بخشهای تحقیقاتی و ستادی پرداخت .

در ادامه جلسه يك نفر از  اعضاي هيات علمي و يك نفر از اعضاي غيرهيات علمي به  نمايندگي از همكاران خود به بيان نقطه  نظرات،  خواسته ها و مطالبات همكاران پرداخته و خواسته های  خود را به سمع ریاست محترم سازمان رساندند.

در ادامه مراسم، آقاي دكتر اسکندر  زند ، با حضور در جايگاه به ايراد  سخنراني  پرداخت . مشارالیه  در ابتداي سخنان خود ضمن تشكر و قدرداني از زحمات همكاران شاغل در مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی كردستان، وظايف شش گانه سازمان را تشريح نموده و به اطلاع حاضرین رساندند.

رئیس سازمان تحقیقات وظايف شش گانه سازمان را شامل  :‌ 1- پژوهش و فنآوري ، 2- توليد محصولات فنآورانه 3- ثبت و نظارت 4- مديريت ذخاير و 5- تحقيقات و ترويج  برشمرده  و در ادامه به بيان دستآوردهاي سازمان پرداختند و در ادامه به این نکته اشاره کردند که : سالانه 150 دستآورد تحقيقاتي در سازمان داريم و توليد حدود 100درصدي داروهاي دامي، 50 درصد داروهاي طيور و عمده واكسنهاي انساني، و همچنين توليد 6500 هسته بذر نیز از دستآوردهای شاخص سازمان می باشد.

وي ادامه داد: وظايف اصلی ديگر سازمان، تعيين محقق معين، تالار ترويج، انتقال يافته و آموزش كاركنان و بهره برداران را نيز در بر می گیرد.

دكتر زند ، سازمان را داراي نقطه عطف مهمي  در زمينه ارتفاء امورات  پرسنلي و اداري مالي برشمرد و گفت: هيات امنايي شدن سازمان مهمترين نقطه عطف سازمان بوده  و این مهم جز با تلاش مجدانه و مستمر مسئولین در ستاد سازمان قابل تحقق نبود.

وي در ادامه به تبيين برنامه هاي خود در بدو ورود به سازمان پرداخت و اعلام كرد كه در سه ماهه اول فعاليت به نوشتن برنامه هاي سازمان سپري شد و طي مدت تصدي رياست سازمان با اجراي موفق آئين نامه دانشگاهها اكنون در تمامي زمينه ها با دانشگاهها شرايط يكساني برقرار شده و كاملاً مطابق آئين نامه دانشگاهها در سازمان تحقيقات عمل مي شود.

رياست سازمان تحقيقات، با اشاره به نظرات بيان شده نمايندگان همكاران اظهار داشتند: بايد قدردان شرايط حاضر بود، زيرا اكنون بهترين فرصت مطالعاتي در اختيار اعضاي هيات علمي و محققين قرار گرفته و با توجه شرايط مساعد پرداختي ها اکنون مسير از سمت دانشگاهها و ساير ارگانهاي مرتبط  به طرف سازمان منعكس گرديده و مطالبات و خواسته هاي پرسنلي طوري انجام شده كه هیچکس حاضر به خروج از سازمان نیست بلکه بخشهای دیگر متمایل به خدمت در زیر مجموعه سازمان تحقیقات هستند.

ایشان افزودند: با اجراي قانون هيات امناي شدن سازمان ، درصدي از پرداختي هاي پرسنل لازم است از درآمدهاي مراكز تامين گردد. چون كه در زمينه تامین منابع مالی چاره اي جز اين نيست، زيرا دولت بخشي از هزينه ها و پرداختي هاي سازمان را تقبل مي كند و مجبوريم  مابقي  هزينه ها را از طريق اقدامات و كوششهاي بيشتر در خصوص درآمد زايي انجام دهيم .

وی در ادامه  به وضعيت  نسبت پرسنل هيات علمي به غير هيات علمي اشاره کرد و  اظهار داشت که : اصلاح اين امر لازمه اجراي شعار اصلي سازمان در خصوص چابك سازي و اثرگذاري سازمان مي باشد  و لازم است این امر به مرور زمان تحقق پیدا کند.

معاون وزير جهاد كشاورزي  برنامه بعدي سازمان  را نوسازي آن بيان كرد و اظهار داشت که در اين خصوص نير اقدامات خوبي به انجام رسيده است.

وی با اشاره به برنامه چهارم سازمان كه افزايش اثربخشي است، اظهار داشت: آنچه براي سازمان مهم است خروجي آن است ، نه تعداد طرحها و تصويب و اجراي آنها و لذا  لازم است این مهم  در سرلوحه تمام فعالیتهای مراکز قرار گیرد.

مشارالیه ادامه داد:  در حال حاضر سامانه علم سنجي ايجاد شده و سامانه اثربخشي در آموزش و ترويج و ديگر حوزه ها نيز در حال اجرا مي باشد. همچنين برنامه پنجم سازمان نظارت و ارزشيابي است و این امر سازمان را هوشمند سازد. و  يكي از برنامه هاي بزرگ سازمان چابك سازي و هوشمندسازي است .

وي در پايان سخنانش همه همكاران زیر مجموعه سازمان را به تلاش مضاعف در زمينه تغيير نگرش كاركنان به طرف كارمحوري خواستار و تلاش روزافزون جهت فرهنگ سازي اهميت كار و تلاش را مهترین عامل در پیشرفت سازمان برشمرد و اظهار داشت : بايد در اين زمينه تلاشها به سمت كار در مزرعه برود و فعاليتها و اقدامات محققان  در آن مسیر قرار گیرد.

در پايان مراسم  با اهداء لوح تقدير و جوايز ،  از محققان و همكاران برتر مركز تحقيقات آموزش كشاورزي و منابع طبيعي كردستان توسط  دكتر زند تقدير به عمل آمد.