اقتصاد مقاومتي ، تولید - اشتغال
پنج‌شنبه, 1 تير 1396
عنوان : برگزاری شورای تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی كردستان با حضور رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی
 ۱۳۹۶/۰۱/۳۱

برگزاری شورای تحقیقات و آموزش كشاورزی ومنابع طبیعی كردستان با حضور رییس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی

روز چهارشنبه سی ام فروردین ماه 1396، جلسه شورای تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان  با حضور دکتر زند ، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به همراه  دکتر نجفیان ، رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر،  دکتر رضایی، رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی، دکتر موسوی  مسئول هماهنگی امور مراکز تحقیقاتی، آموزشی و مدیریت ترویج استانها  و  دکتر صادقیان مطهر نماینده ایکاردا در ایران ، رئیس و معاونین سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ، روسای دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه کردستان و با حضور خبرنگاران صدا و سیما ، خبرگزاریها و جراید استان ، راس ساعت 11:30   در سالن اجتماعات معاونت آموزش مرکز برگزار گردید.

در ابتدای جلسه که با  تلاوت آیاتی از کلام الله مجید  آغاز شد ، آقای سدری رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی  کردستان  با عرض خیرمقدم مجدد به دکتر اسکندر زند ریاست محترم سازمان  و هیات همراه و سایر مسئولین و مدیران حاضر در جلسه ، ضمن ارائه گزارش مختصری از وضعیت موجود در مرکز ، دستور کار شورا را جهت استحضار حاضرین  به شرح ذیل قرائت نمود:

1-   ارائه گزارش عملکرد پژوهشی و آموزشی مرکز در سال 1395.

2-   ارائه گزارش اجرای نظام نوین ترویج در استان .

3-   ارائه گزارش پروژه امنیت غذایی ایکاردا در استان کردستان.

4-   ارائه طرح حفاظت از بز مرخز (ژرم پلاسم در حال انقراض) در کردستان.

5-   تبین سیاستهای کلان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی کشور.

سپس آقای ذوالفقاری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان طی سخنانی به پتانسیلها و استعدادهای کشاورزی استان اشاره کرد و در این رابطه اظهار داشت: در زمینه صنایع تبدیلی موارد و ظرفیتهای خوبی وجود دارد که لازم است این ظرفیتها بخوبی مد نظر و توجه قرار گیرند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد : در بحث سرمایه گذاری  لازم به ذکر است که مبلغ  396 میلیارد تومان در بخش کشاورزی کردستان سرمایه گذاری شده ، که  قسمت عمده آن توسط بخش خصوصی تامین گردیده است.

ذوالفقاری در ادامه به وضعیت بذور زراعی  در  استان اشاره ای داشت و خواهان ساماندهی مسئله بذر و تعیین متولی مناسب برای آن شد و افزود : لازم است در این خصوص وضعیت موسسه کنترل نهال و بذر به خوبی مشخص شود تا بیش از این در زمینه تولید بذور پرورشی دچار مشکلات روزافزون نشویم.

در ادامه، مباحث و دستورهای  کار ارائه شده در جلسه توسط متولیان آن جهت اعضاء تشریح گردید  و هر یک از مسئولین حاضر  در جلسه ، مطابق  دستور کار تعیین شده در شورای تحقیقات ، به بیان نقطه نظرات خود  پرداختند.

همچنین در جلسه شورای تحقیقات و آموزش ، آقای کوشا مدیر هماهنگی ترویج با ارائه گزارش کار ترویج  ، به اقدامات انجام شده در حوزه ترویج پرداخت و در این رابطه اظهار داشت : مدیریت هماهنگی ترویج با همکاری معاونت آموزش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ، در سال گذشته برای 14463نفر روز  دوره ترویجی و 18000 روز  دوره مهارتی و 35000 نفر روز ،  آموزش انفرادی برگزار کرده است .

در ادامه جلسه آقای دکتر زند با استماع سخنان حاضران در جلسه ی شورا  طی سخنانی سیاستهای کلان تحقیقات، آموزش و ترویج  در کشور را  تبیین کرد.

دکتر اسکندر زند در جلسه شورای تحقیقات و آموزش کشاورزی ، در خصوص بررسی و پایش برنامه نظام نوین ترویج و بررسی نحوه پیشرفت پروژه امنیت غذایی ایکاردا،  گفت: یکی از اهداف تحقیقات کشاورزی اقتصادی کردن کشاورزی است و آبی کردن اراضی تضمینی در اقتصادی شدن کشاورزی استان می باشد.

وی اظهار داشت استان کردستان جزو چهار استان کشور است که پروژه ایکاردا به عنوان پایلوت در آن اجرا می شود و دیم خیز بودن کردستان عامل اصلی انتخاب استان برای پروژه ایکاردا بود و این پروژه برای پنج سال قابل اجرا  است و برای تامین اعتبار ملی آن 5 میلیون دلار پیش بینی شده است .

رئیس سازمان در ادامه  گفت: اجرای طرحهای مطالعاتی در کشور هدفمند می شود و یکی از طرحهای مهم که در مرکز تحقیقات و آموزش کردستان در دست اجراست ، طرح مطالعاتی نژاد بز مرخز (ژرسم پلاسم در حال انقراض) است.

مشارالیه همچنین افزود: در راستای تجهیز مزارع و اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری اقدامات بی نظیری انجام شده و باید تلاش شود با ایجاد بازار هدفمند محصولات کشاورزی افق های پیش بینی شده در تولید پایدار که در آن کیفیت در اولویت قرار دارد باید تحقق یابد.

وی در این زمینه به اشتیاق کشاورزان به تولید محصولات کشاورزی کردستان اشاره کرد و اظهار داشت : این موضوع بعنوان یک ظرفیت عالی و بزرگترین سرمایه کشاورزی استان محسوب می شود.

وی در پایان سخنان خود عملکرد بخش کشاورزی در استان کردستان را  قابل  قبول دانست و در این مورد میزان افزایش تولید استان طی سال های  اخیر در زمینه تولیدات مختلف کشاورزی را شاهد مدعای خود عنوان نمود.

پيوندها
پیوندهای مهم مراکز تحقیقاتی و آموزشی استانی موسسات/ پژوهشکده ها و مراکز ملی دفاتر ستادي

وزارت جهاد كشاورزي
  کتابخانه مجازی کشاورزی