اقتصاد مقاومتي ، اقدام و عمل
چهارشنبه, 29 دی 1395
عنوان : استاندار همدان در دیدار با دكتر اسكندر زند خواستار حضور پررنگ تحقیقات و ترویج در عرصه كشاورزی شد
 ۱۳۹۵/۱۰/۲۰

استاندارهمدان در جلسه مشترك با رئيس سازمان بيان داشت :

تنها اعتماد ما به تحقيقات كشاورزي است و لازم است به منظوربهبود كشاورزي ، الگوي كشت را به اين استان اعلام كنيد

دكتراسكندرزند معاون وزير و ريئس سازمان تحقيقات ، درمركزتحقيقات كشاورزي و آموزش و منابع طبيعي استان همدان دوشنبه 20دي ماه 95 از چند سايت تحقيقاتي استان بازديد كرد و درنشست مشترك با استاندار همدان مسائل تحقيقاتي استان مورد بحث و بررسي قرارگرفت . مهندس نيك بخت استاندارهمدان ضمن خيرمقدم به دكترزند رئيس سازمان و هيات همراه وعرض تسليت به مناسبت درگذشت يارديرين امام و مقام معظم رهبري حضرت آيت ا... هاشمي رفسنجاني، نقش تحقيقات كشاورزي را با اهميت دانست و با اشاره به اينكه كشاورز زادگان در شرايط حاضر رغبتي براي ادامه كار پدرانشان نشان نمي دهند، اين عدم دلبستگي را از سياست هاي اشتباهي دانست كه جاذبه هاي كار را در روستاها و بخش كشاورزي كم رنگ كرده و كشاورز زادگان مانند فرزندان عشايرديگرآن علاقه لازم را به كاركشاورزي از دست داده و براي رونق دادن به اين مشكل يكي از راه حل هاي آن را ايجادتسهيلات لازم براي تحصيل كشاورز زادگان نام برد . آقاي نيك بخت موضوع قانون ارث راهم از ديگرمشكلات بخش كشاورزي بيان كردكه با كوچك شدن مزارع، سود كشاورزي را در تقليل داده است.وي با انتقاد به اينكه اگرچه ترويج و تحقيقات مي تواند عامل پيشرفت و توسعه  كشاورزي باشد اما فراگيري خود را ازدست داده است ، خواستار حضورپر رنگ تحقيقات و ترويج در عرصه كشاورزي شد. وي موضوع آب را دراستان كه دربحراني ترين شكل خود قرارداشته است  با بستن دوهزارحلقه چاه غيرمجازارزش آن را معادل ايجاد 7 سد دراستان بيان كرد و افزود، اگرسازمان تحقيقات بتواند الگوي كشت را دراستان با توجه به كم آبي ارائه كند مي توانيم درآمد خوبي براي كشاورزانمان ايجاد كرده و تاحدودي مشكل كشاورزان را برطرف كنيم. استاندارهمدان با تاكيد به اينكه ما قول ميدهيم مراكزخدمات و ترويج استان را احياء كنيم ، استان را  آماده هرگونه كمك به بخش تحقيقات دانست .

دكترزند دراين جلسه ضمن تشكراز استاندار همدان گزارشي از فعاليت ها و سياست هاي تحقيقاتي ، ترويجي و آموزشي سازمان را بيان كرد و حضورمحققان را در كنار مروجان يك فعاليت اجرايي براي كمك به بخش كشاورزي دانست. معاون وزيرجهاد كشاورزي با اشاره به اينكه در حال حاضر در همدان بهترين تكنولوژي آب وجود دارد و لازم است مشابه آن در سايراستانها ومراكزخدمات كشاورزي الگوسازي شود  اين روش را قابل تعميم به سايراستانها دانست.  دكترزند  درادامه حضورش در استان همدان ضمن بازديد از مركزتحقيقات كشاورزي همدان و چند سايت تحقيقاتي از نزديك با فعاليتهاي تحقيقات بعمل آمده آشنا شد و در هرزمينه دستورهاي لازم را براي بهبود فعاليتها ي بعمل آمده ارائه داد. دكترمحمودي رئيس موسسه تحقيقات چغندرقند دراين سفر با اشاره به اينكه در استان همدان با كاشت رقم چغندرقند مقاوم به خشكي كه به شركت بركت جوين واگذارشده است، اين بذر را دراقليم هاي خشك و كم آب بسيار خوب توصيف كرد و اين شركت را آماده توزيع اين بذرها در سطح هزارو پانصد هكتاردانست. دكترمحمودي با توضيح اينكه نتايج اين رقم در سه سال گذشته در كشور رماني 95 درصد رقم شاهد اروپا شكرتوليد كرده است آن را الگوي مناسبي براي اقليمهاي خشك يادآورشد.

دكترزند درادامه سفرخود درهمدان، درنشست صميمانه با محققان و كارشناسان مركزتحقيقات آن استان ،ضمن استماع نقطه نظرها ي همكاران به سوال هاي آنان پاسخ داد و رفع هرگونه مشكلي را تنها با همكاري و همدلي همكاران قابل حل دانست .

روابط عمومي سازمان تحقيقات، آموزش وترويج كشاورزي

پيوندها
پیوندهای مهم مراکز تحقیقاتی و آموزشی استانی موسسات/ پژوهشکده ها و مراکز ملی دفاتر ستادي

وزارت جهاد كشاورزي