يکشنبه, 1 ارديبهشت 1398
عنوان : دكتر  عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی از بازدید یك میلیون نفر از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در مدت 4 سال خبر داد
 ۱۳۹۸/۰۱/۲۱

دکتر  عادل جلیلی رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی از بازدید یک میلیون نفر از باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در مدت 4 سال خبر داد

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور، باغ گیاه‌شناسی ملی ایران به عنوان یکی از زیر مجموعه های موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، علی رغم زیبایی وصف ناپذیر و توریستی به لحاظ علمی نیز، نقش کلیدی در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور و بررسی های علمی در زمینه سازگاری گونه‌های غیر بومی دارد؛ این مجموعه در عین حال، داراي ظرفیت بسيار بالايي برای آموزش دانشجویان، دانش آموزان و آشنایی مردم با ظرفیت بی نظیر "تنوع ژنتیکی ایران" است. گردآوری 3000 گونه گیاهی در این باغ ملی، آن را در زمره یکی از بزرگترین و زیباترین باغ های گیاه شناسی دنیا قرار داده است که سالانه هزاران گردشگر را به خود جلب کرده است.
دکتر عادل جلیلی رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور در معرفی  "باغ گیاه‌شناسی ملی ایران"  آن را  پروژه منحصر به فرد در خاورمیانه نام برد و بیان داشت: عملیات طراحی و احداث  باغ گیاه شناسی ملی ایران از سال 1348 توسط کارشناسان ایرانی و با همکاری تعدادی از کارشناسان خارجی آغاز و  به وسعت ۱۴۵هکتار در دامنه جنوبی رشته کوه البرز در اراضی چیتگر، در شمال غربی تهران واقع اجرا شد. حفظ و نگه داری از این مجموعه ملی که متعلق به موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور است ، به منظور آشنایی مردم با ذخایر و گیاهان رویشگاه های طبیعی کشور، در سال 1394 بازدید از " باغ گیاهشناسی ملی ایران" عمومی اعلام شد.
وی با بیان این مطلب که این باغ علاوه بر جاذبه گردشگری، ذخیره گاه زنده حدود 3 هزار گونه ارزشمند گیاهی است یادآور شد: در طرح جامع ایجاد رویشگاه های نمونه که نشان دهنده مناطق رویشی مختلف ایران و جهان است، رویشگاه های مهم ایران از جمله گیاهان زاگرسی و البرزی، خزری و گیاهان بیابانی کشور، در کنار گیاهانی از مهم ترین رویشگاه های جهان همچون مناطق اروپا، آسیا و آمریکا در این مجموعه گردآوری شده است؛ هم چنین تعدادی کلکسیون موضوعی با اهداف آموزشی و پژوهشی و نمایشی برای باغ طراحی شده است که  از رویشگاه های طراحی شده ۷ رویشگاه مربوط به ایران و ۶ رویشگاه مربوط به جهان و ۸ کلکسیون و باغ موضوعی است.
رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور از آمار بازدید باغ  گیاهشناسی ملی ایران بالغ بر یک میلیون نفر در طی چهارسال تاکنون خبر داد و  افزود:  موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور سعی دارد با سرمایه‌گذاری مناسب، زمینه حضور مردم و ظرفیت های این باغ ملی را متنوع‌ و گسترده کند؛ بازگشایی موزه حشرات باغ گیاه‌شناسی ملی ایران، توسعه هرباریوم مرکزی ایران و ایجاد کلکسیون‌ها، گلخانه‌ها و موزه‌های تخصصی از جمله پروژه‌های توسعه این باغ محسوب می‌شود که انشااله با تداوم حمایت‌های دولت محترم، سازمان‌ها و نهادهای خصوصی و دولتی و از همه بالاتر حمایت مردم عزیز مان، فرآیند توسعه این پروژه ملی ادامه خواهد یافت.