چهارشنبه, 29 اسفند 1397
عنوان : گردهمایی ارزیابی عملكرد تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی سال 1397   مراكز تحقیقاتی منطقه دو در مركز تحقیقات و آموزش كشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برگزار شد
 ۱۳۹۷/۱۲/۱۸

گردهمایی ارزیابی عملکرد سال 1397  تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی مراکز تحقیقات و آموزش منطقه دو برگزار شد

نشست هم اندیشی و تبادل نظر رئیسان مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی  تابعه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی درخصوص "بررسی فعالیتها و ارزیابی  عملکرد سال 1397" با حضور دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان،  دکتر بازرگان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، دکتر مویدی معاون آموزش و ترویج، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر محمودی معاون توسعه  مدیریت و منابع و مشاوران سازمان شنبه 18 اسفندماه سال جاری در سالن کنفرانس مرکز تحقیقات  و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس برگزار شد.

در این جلسه رئیسان مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی منطقه دو شامل استان های اصفهان ، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان و کهکیلویه و بویراحمد، در خصوص تولید محصولات و دستاوردهای رونمایی شده، طرح های شاخص و اثرگذار، انتقال دانش و فناوری به بهره برداران، رویکردهای تازه در حوزه آموزش و پژوهش، استفاده از ظرفیت همکاری با بخش خصوصی و دانشگاه ها، برنامه های آینده، عملیات عمرانی و نوسازی زیرساختهای مرکز و سایر فعالیت های مهم  واحدهای تابعه خود ، گزارش مبسوطی را  ارائه نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان، ضمن تبریک ایام ولادت امام باقر علیه السلام ، با اشاره به قرارگرفتن مضجع نورانی احمد بن موسی علیه السلام  در شیراز  و توصیف جایگاه والای این حضرت، بر لزوم تاسی از ائمه معصوم و بهره مندی از فرصت معنوی ایام ماه رجب تاکید کرد. وی طی سخنانی با اشاره به برپایی شایسته مناسبت های مذهبی در مراکز تحقیقاتی استان ها، از مسئولان فرهنگی این مراکز تشکر و قدردانی نمود.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با قدردانی از رئیسان، معاونان و کارکنان مراکز تحقیقاتی کشاورزی در استانها، گردهمایی های مسئولان را برای همکاری های بیشتر، ارزشمند دانست. وی مردمداری  را یک اصل مهم از کارهای ریاست مرکز تحقیقات عنوان داشت همچنین تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استانداران و مسوولان و رهبران محلی را از کارهای مهم برشمرد. دکتر خاوازی در رابطه با کارهای تحقیقاتی تهیه اطلس از ذخایر استان و برگزاری روز مزرعه را از اهم فعالیت ها نامبرد. وی پاسخگویی به مکاتبات اداری و توجه خاص به نامه های سازمان های نظارتی و مجلس شورای اسلامی را از وظائف مراکز تحقیقاتی و دارای اولویت عنوان داشت.   وی فعالیت های گزارش شده را قابل قدردانی نامبرد و تاکید داشت: گذشته از کارهای عمومی که در گزارش های عملکرد سال جاری عنوان شد،  هر مرکز تحقیقات با توجه به محققان با تجربه و ظرفیت های استانی خود می تواند در حوزه های تحقیقات و بر روی یک موضوع خاص رفرنس سایر بخش ها و یا دانشگاه ها باشد. وی با یادآوری بحث تجمیع آزمایشگاه ها که طی چند سال گذشته در سازمان تحقیقات کشاورزی مطرح بوده است، آن را موضوعی حساس و مهم برشمرد که باید با موضوع تخصصی و کارشناسی دقیق انجام شود تا فعالیت تحقیقاتی دچار رکود نشود. دکتر خاوازی تعامل مراکز تحقیقاتی بر روی یک طرح خاص را از کارهای خوبی برشمرد که می تواند هماهنگی بین مراکز منطقه ای را افزایش دهد، از جمله این طرحها می توان به تحقیق و تولید گیاهان علوفه ای و یا گیاهان دارویی  نامبرد موضوعاتی که می تواند به عنوان یک کار مشترک  پیگیری شود.وی با ذکر پیام هایی برای محققان و پرسنل مراکز تحقیقاتی ، بیان این رهنمودها را به بدنه دستگاه ها یادآور گردید.

دکتر ابراهیم زارع رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس طی سخنانی گردهمایی روسای مراکز منطقه دو را با هدف ارائه گزارش عملکرد و بهره گیری از رهنمودهای ریاست و معاونان سازمان تحقیقات موفق ارزیابی کرد و افزود: این نشست فرصت مناسبی برای انتقال تجربیات و بیان دیدگاه های مراکز تحقیقاتی و آشنایی هرچه بیشتر با فعالیت های مراکز منطقه مربوطه می باشد همچنین تبادل نظر بین روسای مراکز با روسای سازمان تحقیقات و انتقال مشکلات و دیدگاه ها، قطعا در پیشبرد فعالیت های مراکز نقش موثری خواهد داشت. دکتر زارع در ارتباط با ظرفیت های مرکز تحقیقات بیان داشت: این مرکز در حوزه های مختلف از جمله دام ، زراعت ، باغبانی و دیگر حوزه ها فعالیت زیادی دارد برای مثال  در بحث جایگزینی علوفه ها و یا بحث سنجش از راه دور،  معرفی ارقام جدید و یا تحقیقات فناورانه، دستاوردهای  خوبی داشته است که گوشه ای از آنها در اولین نشست بیان شد و ما بنا داریم در نشست های آتی سایر عملکردهای را به نحو بهتری منعکس نماییم. دکتر زارع در بیان ارائه گزارش عملکرد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در سال جاری ، معرفی ارقام جدید گندم و جو و پنبه با نام "حکمت"، مبارزه بیولوژیک با سن گندم، طراحی و ساخت دستگاه خاک ورز کج ساق، تولید علوفه هیدروپونیک، جایگزینی کنجاله کلزاو دانه تریتیکاله در جیره طیور، تهیه نقشه پهنه بندی سطوح زیر کشت محصولات زراعی و باغی به طریق سنجش از راه دور را از جمله دستاوردهای شاخص مرکز در سال جاری برشمرد.

پس از ارائه گزارش عملکرد سال 1397 توسط رئیسان مراکز تحقیقاتی منطقه دو،  دکتر بازرگان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، دکتر مویدی معاون آموزش و ترویج، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع و دکتر آقائی مدیرکل دفتر نظارت و ارزشیابی سازمان، با تبادل نظر و تحلیل اطلاعات و آمار ارائه شده ، به جمع بندی موارد مطروحه در حوزه  فعالیت ها و دستاوردهای  مراکز تحقیقاتی پرداختند.

در پایان با قدردانی از فعالیت های یک ساله رئیسان و معاونان مراکز تحقیقاتی ، لوح تقدیر از سوی رئیس سازمان به آنها تقدیم شد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی